Over Umital

Ons verhaal

Umital werd opgericht  met de ambitie om de kloof te overbruggen tussen de bedrijfsstrategie en de realiteit op de werkvloer.

Umital versnelt digitale transformatie door het meten en verbeteren van gedrag op de werkvloer, door onze unieke “Human Due Diligence”

 Umital legt de link tussen de strategie van een bedrijf, leer- en ontwikkelingstrajecten en de productiviteit van medewerkers. Wij faciliteren de manier waarop organisaties  medewerkers leiden, motiveren en engageren om bij te leren, elke dag opnieuw. 

Financieel gezonde bedrijven hebben  een stevige positieve bedrijfscultuur. Met  steeds veranderende verwachtingen van klanten, wordt een bedrijf en haar medewerkers geacht wendbaar te zijn. 

We objectiveren de digitale maturiteit van bedrijven en hun medewerkers in functie van digitale transformatie en delen daarbij best practices. 

De sleutel naar succes is het inzetten op het menselijke kapitaal dat reeds aanwezig is in bedrijven. We maken dit meetbaar en kijken daarbij niet enkel naar belangrijke soft skills en gedrag  dat deel uitmaakt van de bedrijfscultuur maar ook naar de onderliggende strategie , de processen en structuren.  De motor in onze aanpak is het “Digital Diamond Model“. Een praktijk gericht maar wetenschappelijk onderbouwd model, waarbij we verschillende facetten van de bedrijfsvoering onder de loep nemen.

Met onze Umital Academy geven we advies en opleiding aan bedrijven (leidinggevenden en medewerkers)  zowel online via onze e-courses als offline via in-company workshops en opleidingen in open aanbod. 

 

Verder begeleiden we bedrijven bij organisatie netwerk analyse. Via een korte survey van maximaal 5 vragen bij medewerkers brengen we de kwaliteit van de relaties tussen medewerkers in kaart. Aan wie vragen medewerkers veel advies? Van wie krijgen ze veel advies? Op deze manier wordt de uitwisseling van expertise en het informele netwerk van de organisatie in kaart gebracht. Dit geeft inzichten naar ontwikkeling van medewerkers en teams, naar kennisontwikkeling en de inzet van vernieuwende projectteams binnen het bedrijf.  

 

Digital Diamond Model

Onze waarden

  • Connectivity
  • Adaptability
  • Responsibility
  • Commitment
  • Integrity

Ons team

Eline Grouwels, Founding Partner

Eline is gepassioneerd door talent ontwikkeling en de groei van individuen, teams en organisaties. Het versterken en inspireren van andere mensen in het streven naar verbetering zijn haar belangrijkste drijfveer. Ze gelooft sterk in de kracht van lerende organisaties, want dit zorgt ook voor optimale bedrijfsresultaten. Verder heeft Eline een fascinatie technologie en de rol die technologie speelt bij het leren. Zij volgt nieuwe technologische ontwikkelingen op de voet.
Haar credo: "Innoveren is leren!"

Elke Struys, Founding partner

In tijden waar verandering de enige constante is en bedrijven ambitieuze doelen stellen, houdt Elke ervan om zich te focussen op de strategie uitvoering en de rol van leiderschap hierin om op korte termijn duurzame resultaten te verwezenlijken.
Zij gelooft sterk in de groei van talent en het creëren van een betrokken mindset zowel bedrijfsprocessen, het beleid en de cultuur van een organisatie te beïnvloeden. Elke houdt er van om mensen te versterken in hun groei als professional, leidinggevenden en teams te versterken om veranderingstrajecten te doen werken!

Britt Claessens, Learning & Collaboration Lead

Britt gelooft in het belang van mensen om bedrijven te doen floreren. De uitdaging om mensen gemotiveerd te houden in een snel veranderende wereld spreekt Britt enorm aan. Technologie brengt met zich mee allerlei nieuwe manieren van werken voor teams en afdelingen. Britt houdt er van om mensen te begeleiden en te ondersteunen om verder te groeien binnen deze uitdagende context. Mensen doen nadenken over hun gedrag en gedachten biedt telkens de mogelijkheid voor verandering en verbetering, zodat iedere individu kan bijdragen aan het geheel!

Feedback & Referenties

Dankjewel aan alle onze believers voor deze feedback!

“Umital heeft ons directieteam ondersteund bij de omslag naar een nog meer klantgerichte organisatiestructuur.”

Tom Knaepen

Chief operations officer, Cegeka

“Wij vertrouwen op Umital bij het ontwikkelen van een train de trainer voor onze werkplek coaches en supervisies.”

Heidi Croes

Directeur onderwijs, Hogeschool PXL

“Het digital diamond model is een praktisch model dat de verschillende aspecten van digitale transformatie op bevattelijke manier weergeeft.”

Karin Van Hoecke

General manager digital transformation, KBC

Wat kunnen wij voor jouw bedrijf betekenen?

Hieronder vindt je een aantal voorbeelden uit de praktijk.

Nieuwe strategie vertalen naar de werkvloer?

Een  IT bedrijf  maakt de omslag naar een meer klantgerichte aanpak en organisatiestructuur . Dit traject start en eindigt met de leidinggevenden, die cruciaal zijn om de nieuwe strategie te implementeren op de werkvloer. Zij zijn het die dagdagelijks hun medewerkers engageren en motiveren om het beste van zichzelf te geven. 

Ontdek de kracht van digitaal teamwerk.

Bij schaalvergroting en uitbreiding op meerdere locaties, hoort ook een ander type van leiding geven en managen. Teams aansturen van op afstand, maar ook deel uitmaken van een virtueel team vraagt een andere manier van samenwerken en afstemmen. Een bedrijf in de financiële sector focust op teamwerk en het gericht laten samenwerken en ondersteunt leidinggevenden om meer te sturen op resultaten (output  management) en concrete doelstellingen voor medewerkers (performance management). 

Aan de slag met jouw informele netwerk

Een overheidsbedrijf merkt dat bij een vertrek van een medewerker ook heel wat know how and contacten verloren gaan. Hoe zorg je ervoor dat je kennis kan borgen en breng je het informele netwerk in kaart? Umital adviseert jouw organisatie met deze vraagstukken.

Graag een afspraak?

Wij komen langs voor een eerste gratis kennismaking. Tijdens het gesprek bekijken we de behoeften en hoe wij jou kunnen ondersteunen. Door samen in gesprek te gaan kunnen we zelf oplossingen aanreiken of jouw in contact brengen met een partner die jou verder kan helpen. 

'Wij versterken uw menselijk kapitaal.'